EXCLUSIV. Bolnavi de cancer, care depind de tratamentele vitale, au fost escrocaţi chiar de asistenta care le scria reţetele

S-a întâmplat la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Rădiţa Niţu lua mii de lei de la pacienţi, cu împrumut, fără să-i mai dea înapoi. Un bolnav disperat a reclamat-o şi la Poliţie, dar a fost trimis să-şi ceară banii în instanţă. Asistenta şi-a dat demisia din spital şi nu mai e de găsit. La telefon, a încercat să impresioneze şi echipa TVR ca să nu fie demascată. Urmăriţi o anchetă în exclusivitate realizată de Diana Brâncuş.

06 Decembrie 2019, 20:02 (actualizat 06 Decembrie 2019, 21:31) Știrile TVR |
O asistentă de la Spitalul Pantelimon înșela pacienții
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un  pacient de 72 de ani, operat de cancer gastrointestinal, i-a dat cu împrumut, în aprilie, 1500 de lei asistentei de la Oncologie, de la spitalul Sfântul Pantelimon. Era cea care de doi ani îi scria în fiecare lună la calculator reţeta vitală.

Omul a aflat că asistenta Rădiţa Niţu a cerut împrumuturi şi de la alţi bolnavi de cancer din spital, fără să le mai restituie. El a convins-o să semneze un proces verbal prin care recunoaşte împrumutul.

Reprezentanţii spitalului ne-au transmis că asistenta acuzată, Rădiţa Niţu, şi-a dat demisia pe 20 septembrie. S-a întâmplat la numai o zi după ce o altă bolnavă de cancer de care se ocupa a reclamat-o la manager că nu i-a mai restituit banii împrumutaţi. Imediat, cazul a ajuns în comisia de disciplină.

Disperat, omul a depus plângere şi la Poliţia sectorului 2. Poliţiştii l-au trimis să-şi ceară banii în instanţă.

Am căutat-o şi noi pe asistentă la adresa din buletin, fără succes.

După încercări repetate, am reuşit să vorbim la telefon cu asistenta acuzată. Rădiţa Niţu spune că a împrumutat bani de la trei pacienţi cu cancer, însă că aceștia s-ar fi oferit să îi dea. Asistenta promite din nou că va restitui banii săptămâna viitorare.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu,  spune că au mai fost şi alte cazuri asemănătoare: "Pacienţii sunt vulnerabili pentru că ei au nevoie pe o perioadă lungă. Ei ştiu că trebuie să revină la spital. Cumva se simt obligaţi mai ales la apropourile sau la apelurile indirecte ale acestor persoane care îi sensibilizează."

Pacienţii pot depune plângere şi la Ordinul Asistenţilor Medicali în termen de şase luni de la evenimentul reclamat. Aşa a făcut şi bolnavul păgubit de la Sfântul Pantelimon.

Cei găsiţi vinovaţi riscă de la mustrare şi avertisment, până la suspendarea şi chiar ridicarea dreptului de practică. În paralel, se pot depune şi plângeri penale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI