Bolnavi aduși cu targa, după adeverințe, la Casa de asigurări de sănătate Bihor

Umilinţă fără margini pentru bolnavii din Bihor. Deşi nu se pot mişca, mai mulţi oameni cu afecţiuni grave au fost chemaţi de funcţionarii Casei de Asigurări de Sănătate ca să le elibereze nişte adeverinţe. Iar persoana care are grijă de ei i-a adus cu o maşină şi i-a cărat cu pătura sau cu targa până în holul instituției. Cazul a ajuns în atenția premierului, iar ministrul Sănătății Florian Bodog a cerut verificări.

30 August 2017, 19:38 (actualizat 30 August 2017, 19:58) |
Umiliți pentru adeverințe
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bătuţi de soartă şi umiliţi de funcţionarii Casei de Asigurări Bihor. Unde birocraţia a bătut omenia. Iar funcţionarii au vrut cu tot dinadinsul ca doi pacienţi imobilizaţi la pat să vină la sediul instituţiei. Aşa că persoana care are grijă de ei i-a adus. Aşa cum a putut. Într-o maşină obişnuită, în condiţii greu de suportat pentru bolnavi. Iar din parcare, cei doi au fost duşi cu targa până în holul instituţiei şi apoi aşezaţi pe jos.

În casele deţinute de filantropul bihorean locuiesc în general persoane cu afecţiuni cronice. Pentru a le asigura medicamente gratuite sau pentru a-i interna în spital, cei care au grijă de ei trebuie să dovedească faptul că bolnavii sunt asiguraţi.

Situaţia umilitoare de la Oradea a ajuns şi în atenţia premierului.

Filantropul din Bihor a fost şi amendat, anii trecuţi, de inspectorii Direcţiei de Sănătate şi de cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru condiţiile precare de igienă din casele în care găzduieşte bolnavi şi oameni fără adăpost. Cu toate acestea, instituţiile statului nu i-au preluat pe asistaţi, pe motiv că nu au unde să-i ducă.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI