Boli grave dezvoltate la serviciu. Substanţele toxice aduc forme de cancer, avertizează medicii

Locul de muncă ne aduce boli precum cancerul, afecţiuni ale sistemului respirator ori boli hepatice. O spun răspicat medicii care au observat că expunerea îndelungată la substanţele periculoase de la serviciu au provocat boli grave şi chiar cauze clare de deces. Sunt milioane de oameni care lucrează în medii toxice şi nu cunosc riscurile, iar asta însemnă ca nici nu se protejează.

28 Iunie 2018, 11:16 (actualizat 28 Iunie 2018, 11:17) Știrile TVR |
Boli grave dezvoltate la serviciu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Doctoriţa Carmen Buşneag întâlneşte constant pacienţi care dezvoltă boli din cauza mediului în care au lucrat.

“Am avut de curând o pacientă, inginer chimist, care a dezvoltat un cancer hepatic. S-a prăpădit de curând”, spune Carmen Buşneag, medic primar medicină de familie.

Cele mai întâlnite sunt cancerele de ficat care apar după zeci de ani în care organismul a luat contact cu substanţe toxice. Iar aceşti compuşi periculoşi pot fi întâlniţi indiferent de mediul în care lucraţi.

“Cele mai afectate ar fi, conform statisticilor, agricultura, construcţiile, dar şi întreprinderile mici şi sectorul serviciilor din categoria celor menţionate. În 2015 au fost înregistrate 950.000 de decese”, precizează Georgiana Niculescu, director al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

De mediul în care lucrăm depinde sănătatea a milioane de oameni, iar cel mai important este să ne luăm măsuri de protecţie. Să facem constant o dezinfecţie, să ne asigurăm ventilaţia şi, în funcţie de nevoi, să purtăm măşti sau mănuşi fără ruşine.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI