Finanţele, pe mâna lui Bogdan Drăgoi

7 februarie 2012, 17:31

Bogdan Drăgoi a fost propus de PDL pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

La 32 de ani Bogdan Drăgoi este unul dintre finanţiştii agreaţi de de PDL. El a absolvit două facultăţi ale Universităţii Tufts – Fletcher, din Boston, Massachusetts.

Bogdan Dragoi şi-a început cariera în mediul privat, conform Hot News. În perioada ianuarie 2002 – noiembrie 2003 a fost analist de afaceri al companiei Inquam Limited UK, apoi a devenit asociat în cadrul companiei. Grupul Inquam deţinea Telemobil în Romania. Înfiinţează FocusSat SA Romania. Va fi acţionar şi vicepreşedinte în această firmă până în aprilie 2006, când a fost vândută către UPC. Apoi, în perioada aprilie -septembrie 2006 este consilierul ministrului Integrării Europene Anca Boagiu.

Este numit apoi secretar de stat în Ministerul Finanţelor, la propunerea PD şi a fost schimbat în 2007 când democraţii au fost scoşi de la guvernare de premierul Călin Popescu Tăriceanu. Bogdan Drăgoi a fost şi director general economic în Primăria Bucureşti, în timpul mandatului lui Adriean Videanu. Unele surse spun că Bogdan Drăgoi este un apropiat al lui Adrian Videanu.

În 2009 a revenit la Ministerul Finanţelor, ca secretar de stat, fiind adus de Gheorghe Pogea, ministru la vremea aceea şi partener de afaceri al lui Adriean Videanu. Din 2009, Bogdan Drăgoi este responsabil de finanţării bugetului naţional prin funcţia de şef al Trezoreriei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite