Bogdan Drăghici, acuzat că și-a abuzat sexual fiica, fusese condamnat la 15 ani de închisoare și avea 3 dosare pe rol

6 aprilie 2022, 11:32

Anchetatorii cred că incidentul provocat de Bogdan Drăghici nu este un protest față de agresiunea miliată rusă din Ucraina , ci are legătură cu ceea ce se întâmpla în mintea bărbatului. Anchetatorii vor analiza datele și documentele medicale ale acestuia și se raportează la trecutul bărbatului.

Ei consideră că acțiunea lui Drăghici a fost determinată de intoleranța acestuia față de regimul de detenție. În perioada în care a fost anchetat pentru că și-ar fi violat fiica, dar și pe copila unui bărbat pe care îl consilia într-un proces de divorț, a fost închis pe perioadă detrminată, în stare de arest preventiv. De acolo, a trimis foarte multe solicitări către autorități prin care cerea să fie eliberat.

Marți, instanța de judecată a hotărât că Bogdan Drăghici trebuie să ispășească o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani și patru luni. Deși pronunțarea a fost în primă instanță, era clar că nici în cazul unui recurs nu ar fi obținut achitarea.

Bărbatul avea trei dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. În celelate două dosare erau încriminate agresiuni sexuale, dar și încalcarea unor ordine judecătorești.

În urma discuțiilor pe care anchetatorii le-au avut cu părinții lui Bogdan Drăghici a reieșit că acesta a plecat de ieri de acasă și nu a mai dat niciun semn de viață. La plecare, le-a spus părinților că dorește să stea de vorbă cu copiii săi.

Investigatorii iau în calcul și postarea de pe Facebook a lui Bogdan Drăghici din urmă cu o zi. Acesta a condamnat agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Surse din anchetă spun că, în momentul în care Drăghici a intrat cu mașina în zidul Ambasadei Rusiei la București, hainele sale erau deja impregnate cu o substanță inflamabilă. În mașină, s-a găsit și o canistră de 5 litri, cu capacul înfiletat. Anchetatorii suspectează că hainele bărbatului au fost stropite cu conținutul recipientului. Au mai fost găsite și câteva cutii cu vopsea.

Cercetările în acest caz au fost preluate de procurori și de Serviciul Omoruri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite