Bogdan Chiriţoiu, despre investigaţia pe piaţa carburanţilor: „Dacă o să fie cazul o să aplicăm şi sancţiuni”

24 februarie 2017, 11:20

„Două lucruri ne interesează: să nu fie obstacole în calea importurilor, pentru că importăm jumătate din consum, şi doi – am vrea să vedem o concurenţă mai puternică pe piaţa de benzinării. Ideal ar fi să crească şi ceilalţi actori”, a explicat Bogdan Chiriţoiu, în platoul Ştirilor TVR.

Consiliul Concurenţei încearcă să identifice acum mai multe soluţii în urma investigaţiei declanşate, inclusiv lansarea unei platforme digitale care să permită compararea preţurilor la pompă. Bogdan Chiriţoiu a precizat că dacă se va impune o să fie aplicate şi sancţiuni companiilor petroliere.

„Nu avem o soluţie care să transforme lucrurile peste noapte. Din combinaţia asta, investigaţia noastră, să încercăm să ne asigugrăm că nu sunt blocate importurile – că nu le scumpim artificial prin legislaţie, că nu e prea complicat să creezi benzinăriile – să debirocratizăm cât putem acest proces. Vom încerca mai multe soluţii şi, din combinaţia asta, sper să se vadă un efect în piaţă”, a mai spus Chiriţoiu.

Preţurile la carburanţi în România au ajuns de un an de zile peste media europeană. Consiliul Concurenţei investighează acum acest fenomen.

„Preţurile fără taxe la carburanţi, peste media europeană. Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie”.

Au analizat subiectul, într-o Ediţie Specială, Ion Lixandru, vicepreședintele Asociației Române pentru Logistică, şi Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari (vezi galeria video).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

11 stații OMV Petrom, închise de ANPC. Inspectorii au găsit nereguli grave