EDIŢIE SPECIALĂ

Bogdan Chiriţoiu, despre investigaţia pe piaţa carburanţilor: "Dacă o să fie cazul o să aplicăm şi sancţiuni"

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a explicat, vineri, la TVR, că investigaţia pe piaţa carburanţilor vizează atât comportamentul companiilor petroliere, cât şi concurenţa limitată de pe piaţa benzinăriilor. "Nu spunem că este o încălcare de lege, nu sărim la concluzii. Este posibbil să fie o combinaţie care ţine de legislaţie - o să ne uităm dacă statul a făcut ceva greşeli la modul cum a preluat regulile europene. În acelaşi timp, e posibil să fie un comportament al companiilor", a spus Bogdan Chiriţoiu.

24 Februarie 2017, 11:20 (actualizat 24 Februarie 2017, 13:25) Știrile TVR |
Ion Lixandru, vicepreședintele Asociației Române pentru Logistică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, invitat în platoul Știrilor TVR
"Două lucruri ne interesează: să nu fie obstacole în calea importurilor, pentru că importăm jumătate din consum, şi doi - am vrea să vedem o concurenţă mai puternică pe piaţa de benzinării. Ideal ar fi să crească şi ceilalţi actori", a explicat Bogdan Chiriţoiu, în platoul Ştirilor TVR.

Consiliul Concurenţei încearcă să identifice acum mai multe soluţii în urma investigaţiei declanşate, inclusiv lansarea unei platforme digitale care să permită compararea preţurilor la pompă. Bogdan Chiriţoiu a precizat că dacă se va impune o să fie aplicate şi sancţiuni companiilor petroliere.

"Nu avem o soluţie care să transforme lucrurile peste noapte. Din combinaţia asta, investigaţia noastră, să încercăm să ne asigugrăm că nu sunt blocate importurile - că nu le scumpim artificial prin legislaţie, că nu e prea complicat să creezi benzinăriile - să debirocratizăm cât putem acest proces. Vom încerca mai multe soluţii şi, din combinaţia asta, sper să se vadă un efect în piaţă", a mai spus Chiriţoiu.

VIDEO
Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari
Preţurile la carburanţi în România au ajuns de un an de zile peste media europeană. Consiliul Concurenţei investighează acum acest fenomen.

"Preţurile fără taxe la carburanţi, peste media europeană. Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie".

Au analizat subiectul, într-o Ediţie Specială, Ion Lixandru, vicepreședintele Asociației Române pentru Logistică, şi Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari (vezi galeria video).

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI