Bogdan Aurescu a discutat cu ambasadorul Germaniei despre situația românilor care muncesc sezonier

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut marți o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat, printre altele, despre situația cetățenilor români sezonieri sau rezidenți din Germania și despre respectarea drepturilor acestora.

02 Iunie 2020, 15:02 (actualizat 02 Iunie 2020, 15:05) Știrile TVR |
Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Federale Germania

”Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 2 iunie 2020, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt. În cadrul convorbirii au fost evocate relațiile bilaterale foarte bune, de natură strategică, dintre cele două state. Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evoluția crizei epidemiologice din România și Germania și măsurile de relaxare care se au în vedere în perioada următoare. Cei doi oficiali au exprimat interesul cu privire la reluarea agendei politico-diplomatice dinamice din acest an, de îndată ce condițiile o vor permite”, se arată într-un comunicat de presă al MAE

Cei doi oficiali au despre situația cetățenilor români sezonieri sau rezidenți din Germania.

”Ministrul român al afacerilor externe a reiterat atenția prioritară pe care autoritățile române o acordă situației cetățenilor români sezonieri sau rezidenți din Germania și a exprimat preocuparea constantă a autorităților române pentru respectarea drepturilor acestora și pentru asigurarea condițiilor adecvate de muncă, mai ales în contextul generat de noul coronavirus. Ministrul Aurescu a salutat modificarea cadrului legislativ german, care va oferi mai multă protecție de muncă, socială și sanitară lucrătorilor din industria cărnii și a exprimat interesul pentru menținerea unui dialog constant și deschis, pentru identificarea în comun a celor mai bune soluții pentru cetățenii români care își desfășoară activitatea în Germania. În acest sens, a fost convenit, ca obiectiv comun, tratarea cu maximă prioritate, prin demersuri conjugate, a problematicii lucrătorilor sezonieri și rezidenți români din Germania”, se mai arată în comunicat.

Ministrul român al afacerilor externe a salutat prioritățile viitoarei Președinții germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie 2020, evidențiind complexitatea agendei europene în perioada următoare și asigurând partea germană de întregul sprijin al României în derularea acestui mandat, cu obiectivul avansării și consolidării proiectului european.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 28°C 22°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 26°C 27°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI