Bogdan Aurescu: Răspunsul UE la pandemie deși declanșat cu o anumită încetineală a fost în cele din urma unul care răspunde așteptărilor statelor membre

5 mai 2020, 12:24

Mâine așteptăm acel plan coordonat al Uniunii pentru relansarea economică. Analiștii spun că actuala criză e chiar mai adâncă decât cea din 2008.

Ministrul Afacerilor Externe este de părere că: Răspunsul UE deși declanșat cu o anumită încetineală, a fost în cele din urma unul care răspunde așteptărilor statelor membre

Exista și înainte acest mecanism de protecție civilă, cu siguranța lecțiile învățate în cadrul acestei crize vor îmbunătății acest mecanism. Și România a folosit mecanismul acesta pentru repatrierea unui număr de cetățeni români. Sunt în jur de 160 de cetățeni români din totalul de peste 3450 de cetățeni pe care noi i-am repatriat, care au beneficiat de acest mecanism, care presupune punerea în comun a mai multor zboruri de tip charter către mai multe state membre pentru a ajuta cetățeni europeni să revină în statele lor, a explicat Bogdan Aurescu.

Aderarea României la Spațiul Schengen rămâne o problemă prioritară pe agenda de politică externă și depinde de reforma spațiului Schengen care a fost deja declanșată. Impactul epidemiei va avea și el un rol în aceasta chestiune, a declarat la TVR  Bogdan Aurescu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă