Boeing 737 Max a primit autorizație de zbor de la autoritățile americane

19 noiembrie 2020, 08:12

Decizia marchează o etapă importantă pentru Boeing, care a intrat în criză după tragediile, investigațiile și acuzațiile care i-au fost aduse după accidente.

Problemele financiare ale companiei au crescut anul acesta, pe măsură ce călătoriile aeriene s-au redus din cauza coronavirusului.

Avioanele existente vor trebui modificate înainte de a reveni, cu modificări ale designului.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), a precizat că autorizația nu va permite avionului să se „întoarcă imediat” pe cer.

Pe lângă schimbările de software și cabluri, piloții vor avea nevoie și de instruire.

FAA a declarat că modificările de proiect pe care le-a solicitat „au eliminat cauzele accidentelor”.

Șeful FAA a spus că este „100% încrezător” în siguranța avionului. „Am făcut tot posibilul uman pentru a ne asigura că aceste tipuri de accidente nu se vor mai repeta”, a spus Steve Dickson.

Pe lângă îmbunătățirile aduse avionului, directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, a declarat că compania și-a consolidat practicile și cultura de securitate.

Membri ai familiilor celor uciși în accidente și-au exprimat „pura dezamăgire” față de decizie, în timp ce alții au spus că nu au încredere în autoritățile de reglementare sau Boeing, care inițial a încercat să atribuie prăbușirile unor erori ale piloților și încă luptă cu familiile victimelor în instanță.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite