Lucian Bode: În condițiile unei propuneri de modificare a protocolului, PNL propune reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor

19 mai 2023, 12:18

Sperăm noi, la începutul săptămânii viitoare să avem definitivat noul program de guvernare care, de altfel, este actualul program de guvernare, updatat, ţinând cont de faptul că vorbim despre încorsetarea acestui program în limitele bugetului aprobat pentru anul 2023. În ceea ce privește structura Guvernului, poziția PNL, exprimată ieri, a fost aceea de a respecta protocolul semnat în 2021 între cei patru parteneri: PSD, PNL, UDMR și Minoritățile naționale(…) Dacă există dorința din partea unuia dintre parteneri, PSD – în cazul de față, să schimbăm protocolul, noi am solicitat două lucruri – reducerea numărului de ministere, rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero. În varianta în care PSD a propus ieri schimbarea protocolului privind menținerea portofoliului Trasporturilor în responsabilitatea PSD, atunci propunerea noastră a fost să reducem numărul de ministere la maximum 18 și să rediscutăm toate portofoliile astfel încât la sfârșitul săptămânii viitoare să avem definitivată structura Guvernului, a arătat Bode.

Nu am ajuns la o înțelegere ieri în ceea ce provește definitivarea unei structuri a Guvernului pe care să discutăm în continuare. Cel mai probabil, la începutul săptămânii  viitoare aceste lucruri vor fi clarificate, până atunci ne-am angajat cu toții să finalizăm în linii mari, programul de guvernare, a arătat secretarul general al PNL, Lucian Bode.

În condiţiile în care rediscutăm toate ministerele, orice este posibil. PNL are suficiente resurse umane bine pregătite să conducă orice minister, inclusiv Ministerul Dezvoltării, a spus Bode.

Lucian Romașcanu, despre negocierile pentru formarea noului cabinet: Nu este un blocaj, este un proces firesc în politică

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite