„Bobocii de la Boboc”, un documentar în premieră despre școlarizarea tinerilor piloți militari, realizat de Răzvan Cojocariu, va fi difuzat la TVR

7 decembrie 2018, 19:45

Filmul „Bobocii de la Boboc” a urmărit evoluția pe durata școlarizării tinerilor piloți militari, generația Centenar, și a surprins, de la sol și în aer, emoțiile, reacțiile și bucuriile tinerilor.

Filmările au durat un an, cât cursurile de zbor de la baza aeriană Boboc. În acest timp, colegul nostru a zburat alături de tinerii care se pregăteau să devina piloți, a filmat aeronavele în zboruri demonstrative și de antrenament.

Cu toții vorbesc cu mândrie și respect despre școala unde au învățat să piloteze. Momentul cel mai așteptat este „prima simplă”, adică primul zbor, când sunt singuri la manșă.

Realizatorul filmului, colegul nostru Răzvan Cojocariu, mărturisește că are zborul în sânge, el însuși fiind pilot, și că acest proiect a fost o misiune de suflet.

După absolvire, 8 dintre noii piloți militari și-au început misiunea și au fost repartizați la bazele aeriene din Câmpia Turzii și Fetești. Alți doi fac cursuri de aviație în Statele Unite, dar spun că, după absolvire, abia așteaptă să vină acasă și să zboare cu supersonicele forțelor aeriene române.

Filmul va fi difuzat pe canalele Televiziunii Române în perioada sărbătorilor de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite