Bobiță, cățelul care a supraviețuit 12 zile departe de stăpâna aflată în izolare

Izolarea din cauza pandemiei de coronavirus le afectează și pe animale. La Vaslui, un cățel de 12 ani a reuşit să supraviețuiască departe de stăpâna lui, fără ca cineva să se îngrijească de el și să-l hrănească. După mai bine de o lună, o asociație de protecție a animalelor l-a preluat pe Bobiță mai mult mort decât viu. În câteva zile, însă, cățelul și-a revenit.

11 Aprilie 2020, 18:59 (actualizat 11 Aprilie 2020, 19:53) |
Ajutor pentru Bobiță
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bobiță a avut grijă timp de 12 ani de casa stăpânilor săi din satul vasluian Valea Grecului. După ce aceștia au murit, el a rămas, credincios, să păzească proprietatea. Fiica bătrânilor, doamna Rodica, venea la el de câteva ori pe lună, cu mâncare și apă. L-ar fi luat la Galați, însă nu avea cu ce să-l transporte.

Ultima oară a reuşit însă să ajungă la căţel pe 8 martie.

Nimeni din sat nu s-a oferit să se îngrijească de bietul cățel. Femeia, disperată, a cerut atunci ajutorul unei asociații de protecție a animalelor din Galați. Cei de aici au plecat imediat să-l salveze pe Bobiță. L-au găsit flămând, însetat, epuizat de boală și de paraziți.

Astăzi, Bobiță a fost răsfățat. A ajuns la un salon unde a fost spălat și tuns, și dintr-o dată, din cățelul fără vlagă, s-a transformat într-unul fericit. Știe că nu mai este singur. Şi are deja prieteni la adăpostul de animale.

Doamna Rodica a promis ca săptămâna viitoare, când va avea voie să iasă din casă, va merge cu bunătăți în vizită la Bobiță.

Cățelul va trebui să rămână la adăpost o perioadă, pentru că este sub tratament.

În această perioadă, membrii asocieiației au mai intervenit și la alte familii, care sunt în spital cu Covid 19. L-au salvat pe papagalul Ricky, care acum este în carantină, într-o zonă izolată din adapost.

Acesta se va reîntâlni cu stăpânii când se vor face bine și vor fi externaţi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI