Bobiță, cățelul care a supraviețuit 12 zile departe de stăpâna aflată în izolare

11 aprilie 2020, 18:59

Bobiță a avut grijă timp de 12 ani de casa stăpânilor săi din satul vasluian Valea Grecului. După ce aceștia au murit, el a rămas, credincios, să păzească proprietatea. Fiica bătrânilor, doamna Rodica, venea la el de câteva ori pe lună, cu mâncare și apă. L-ar fi luat la Galați, însă nu avea cu ce să-l transporte.

Ultima oară a reuşit însă să ajungă la căţel pe 8 martie.

Nimeni din sat nu s-a oferit să se îngrijească de bietul cățel. Femeia, disperată, a cerut atunci ajutorul unei asociații de protecție a animalelor din Galați. Cei de aici au plecat imediat să-l salveze pe Bobiță. L-au găsit flămând, însetat, epuizat de boală și de paraziți.

Astăzi, Bobiță a fost răsfățat. A ajuns la un salon unde a fost spălat și tuns, și dintr-o dată, din cățelul fără vlagă, s-a transformat într-unul fericit. Știe că nu mai este singur. Şi are deja prieteni la adăpostul de animale.

Doamna Rodica a promis ca săptămâna viitoare, când va avea voie să iasă din casă, va merge cu bunătăți în vizită la Bobiță.

Cățelul va trebui să rămână la adăpost o perioadă, pentru că este sub tratament.

În această perioadă, membrii asocieiației au mai intervenit și la alte familii, care sunt în spital cu Covid 19. L-au salvat pe papagalul Ricky, care acum este în carantină, într-o zonă izolată din adapost.

Acesta se va reîntâlni cu stăpânii când se vor face bine și vor fi externaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite