Blue Monday. A treia zi de luni din ianuarie, considerată cea mai deprimantă zi a anului

Lunea cea Tristă, 17 ianuarie, considerată de cei superstiţioşi cea mai deprimantă zi a anului, zi în care oamenii manifestă o stare de tristeţe, sunt inactivi şi consumă carbohidraţi sau ciocolată în exces. Indiferent de cât de adevărată este această teorie, optimiştii se ţin tari şi le urează deprimaţilor un Blue Monday fericit!

17 Ianuarie 2022, 06:18 (actualizat 17 Ianuarie 2022, 09:41) Știrile TVR |

Teoria celei mai deprimante zile din an a apărut în 2005. Numele i-a fost dat de o companie turistică în cursul unei campanii publicitare de promovare a ofertelor de vacanţă, iar data a fost calculată de psihologul britanic Cliff Arnall.

El a creat chiar şi o formulă matematică pentru a calcula cele mai dificile zile ale anului, iar pentru Lunea deprimării s-a luat în calcul vremea, datoriile, salariul, facturile la utilităţi sau nivelul motivaţional şi faptul că ianuarie este o lună deprimantă pentru mulţi.

(w500) Blue Monda

Este adevărat ca în ianuarie, vremea este de multe ori groaznică, zilele sunt mai scurte, beneficiem de mai puţină lumină naturală şi, în plus, ne luptăm să scapăm de urmările exceselor din perioada de după Crăciun, aşa încât poate că sunt destule motive ca în această lună să nu ne simţim prea bine.

Dar, acţionează oare depresia în acest fel? Are sens formula de calcul?

Şi, există oare de fapt cea mai deprimantă zi a anului?

Unii oamenii de ştiinţă spun că nu.

(w500) Blue Monda

Cercetătorii britanici au analizat mai mult de 2 milioane de tweet-uri postate în ianuarie de compatrioţii lor, în căutarea unui limbaj negativ sau a cuvintelor care să descrie scăderea bunei dispoziţii. Au descoperit ca în această lună sunt de cinci ori mai multe postări care au legătură cu vinovăţia, pentru că oamenii nu-şi ţin promisiunile făcute de a-şi schimba stilul de viaţă. Analiza a mai arătat şi că în această lună, lumea s-a plâns de şase ori mai mult decât în mod normal despre vremea rea, barbaţii mai mult decât femeile.

În plus, avocaţii au spus că ei consideră Lunea cea Tristă ca fiind Lunea Divorţurilor, pentru că în această zi din an încep cele mai multe astfel de proceduri legale.

Oricum ar sta lucrurile în această zi, optimiştii se ţin tari şi combat teoriile despre depresivele zile de luni, urându-le deprimaţilor un Blue Monday fericit!

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 25°C
CONSTANTA 18°C 24°C
CRAIOVA 29°C 30°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI