Blocaţi la înălţime. Un grup de oameni a rămas aproape o oră în Roata Mare din Parcul Tei din Capitală

1 ianuarie 2017, 14:43

O pană de curent a dus, duminică după-amiază, la blocarea Roţii Mari din Parcul Tei din Bucureşti, a transmis pentru stiriletvr.ro reporterul TVR Emanuela Schweninger.

Cei 35 de adulţi şi 17 copii care se aflau în acel moment în roată au rămas suspendaţi mai bine de 40 de minute.

Puţin după ora 14:00, autorităţile au fost alertate de un apel la numărul 112.

Pana de curent s-a remediat, iar oamenii au putut să coboare în siguranţă. Niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. O femeie a făcut atac de panică.

În niciun moment, cele 52 de persoane care se aflau în cabinele roții mari nu au fost în pericol, cele trei sisteme de siguranță asigurând protecția acestora. Toate cabinele sunt prevăzute cu instalații de aer condiționat care au asigurat confortul persoanelor, astfel încât acestea nu au suferit de frig”, precizează într-un comunicat Primăria Sectorului 2, pe raza căreia se află Parcul Tei.

Au sosit de urgenţă pompierii Detaşamentului Special de Salvatori, pentru a-i coborî pe oameni, în cazul în care nu s-ar fi reuşit repornirea roţii.

Administratorul parcului a precizat că roata intră în revizie săptămânal. Ultima revizie a fost făcută chiar în această dimineaţă.

Potrivit Primăriei Sectorului 2, după producerea incidentului, întregul sistem de funcționare a Roții Mari a intrat în verificările firmei care se ocupă cu întreținerea utilajului.

Reprezentanţii primăriei au ţinut să sublinieze că „toate utilajele din parcul de agrement Tei au autorizații de funcționare și respectă toate reglementările în domeniu privind siguranța în exploatare”.

Roata Mare din Parcul Tei are un diametru de 60 de metri. În cele 44 de cabine pot fi transportaţi la o singură cursă 352 de oameni, câte 6 în cabină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite