Blocajul numirilor în Guvern, la Curtea Constituțională. Premierul Dăncilă a sesizat CCR. Președintele Iohannis, acuzat de blocaj, reacționează

7 decembrie 2018, 19:32

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să ia act de demisiile miniștrilor Lucian Șova și Paul Stănescu și a cerut PSD să vină cu alți „oameni performanți” pentru portofoliile de la Dezvoltare Regională și Transporturi.

Confruntați cu expirarea interimatului la Transporturi, social-democrații au luat atitudine și au sesizat Curtea Constituțională.

Klaus Iohannis, în schimb, susţine că nu există niciun blocaj la Transporturi. Demisia lui Lucian Șova devine efectivă doar după ce este semnat decretul de revocare și este publicat în Monitorul Oficial.

Constituția nu prevede un termen în care șeful statului să se pronunțe în legătură cu remanierea, susțin specialiștii.

Social-democrații îl acuză pe șeful statului că blochează activitatea de investiții în autostrăzi și dezvoltare locală, și amenință că vor utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru rezolvarea situației.

CCR va audia părțile în acest conflict pe 13 decembrie, iar o eventuală decizie a judecătorilor va avea motivarea publicată anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă