Blocaje în porturile din toată lumea. Nu există personal suficient pentru descărcarea containerelor și transportul mărfurilor

6 noiembrie 2021, 20:28

Traficul din porturi devine și mai intens în această perioadă a anului, țînând cont că se apropie sărbătorile. În acest an însă aglomerația din porturi e practic imposibil de gestionat. Marile porturi europene sunt într-o situație critică.

LENNART VERSTAPPEN, autoritatea portuară Anvers: E mare cerere de mărfuri şi nici containere suficiente nu sunt.

De altfel, prețul containerelor a crescut de șase până la zece ori. Se estimează că, deși acum înregistrează unele fluctuații, și prețul transportului maritim va crește.

PONGKY LUBBE BAKER, reprezentant companie de transport: Situaţia e tot mai dificilă. Cred că va fi nevoie de ani de zile pentru a reveni la situaţia de dinaintea pandemiei.

BAI BEIJUN, expert firmă transport maritim: Fenomenul e provocat, parţial, de schimbarea volumului de trafic. De exemplu, din ianuarie până în august, numărul containerelor de pe rutele trans-pacifice a crescut de 29 de ori. În al doilea rând, e o lipsă de docheri şi de şoferi de camion.

Sunt milioane de containere în porturile din toată lumea cu mărfuri de toate felurile, de la haine, alimente și jucării, până la piese electronice și mașini.

LOU CALDERON, proprietar afacere, SUA: Cea mai mare problemă e să aduc marfă. Nici maşini nu pot aduce, unele sunt venite, dar sunt în port. Am o problemă imensă, mi se cer multe produse, dar nu le am.

Comercianții, atât numele mari, cât și cei mai mici, se tem că vor avea încasări mici, din cauza lipsei de mărfuri, deși sperau că în acest an vânzările vor merge mai bine decât în 2020, când oricum au înregistrat pierderi uriașe din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite