Blocaj în justiție. „Domnule ministru, ajunge!” – magistrații din mai multe orașe protestează față de cele mai recente modificări aduse legilor justiției

22 februarie 2019, 08:38

Primul parchet care și-a suspendat activitatea a fost cel al Judecătoriei Constanța.

Timp de 3 zile, procurorii nu vor mai instrumenta dosarele. În plus, magistrații au protestat vineri la prânz, zeci de minute, în fața sediului.

La acest tip de acțiuni au recurs ulterior și magistrații din alte orașe.

La Sibiu, peste 20 de magistrați au protestat.

Și judecătorii Tribunalului Cluj și-au întrerupt activitatea pentru a protesta  în fața instituției. Anunță că, de săptămâna viitoare, vor intra în sălile de judecată doar pentru cazurile urgente.

Și alți magistrați au anunțat că își suspendă activitatea. Printre ei, procurorii din Brașov, Argeș, Timiș, Vâlcea.

Și procurorii Parchetului Capitalei intenționează să oprească lucrul o perioadă.

Politicienii puterii și ai opoziției au reacționat la acest val de proteste ale magistraților.

_____________________________________

ACTUALIZARE Ordonanța care modifică legile justiției i-a scos în stradă și pe magistrații bucureșteni. S-au adunat la ora 18.00, pe scările Palatului de Justiție din Capitală.

ACTUALIZARE Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti îşi suspendă activitatea cu publicul până la întrunirea tuturor adunărilor generale ale Parchetelor din cadrul Ministerului Public, respectiv 27.02.2019, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Magistrații din mai mult orașe subliniază că actul care modifică legile justiţiei a fost adoptat fără consultarea CSM și a corpului de magistraţi.

Anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare de procurorul DNA, Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, în care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Un alt protest pe aceeaşi temă a fost anunţat şi pentru duminică, în Piaţa Victoriei. A fost iniţiat de societatea civilă, însă şi-au anunţat susţinerea şi prezenţa şi membrii alianţei USR-PLUS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite