TELEJURNAL REGIONAL

Blocaj în Consiliul local Râmnicu Vâlcea, după conflictul dintre primarul Mircia Gutău şi cei doi viceprimari. Decizii importante, amânate

Blocajul din Consiliul local Râmnicu Vâlcea a apărut din cauza neînţelegerilor dintre primarul Mircia Gutău şi cei doi viceprimari Virgil Pârvulescu şi Andrei Gheorghiu, de la PNL şi USR. Victime colaterale sunt elevii din municipiul Râmnicu Vâlcea, care sperau ca administraţia locală să le cumpere tablete pentru orele online, dar şi cetăţenii care aşteptau implementarea unor proiecte, cum ar fi extinderea reţelei de gaze naturale. În lipsa unei majorităţi care să-i permită adoptarea proiectelor, primarul Mircia Gutău vrea să organieze un referendum şi să-i întrebe pe râmniceni dacă vor alegeri pentru un nou Consiliu local.

03 Decembrie 2020, 12:17 |
Blocaj în Consiliul local Râmnicu Vâlcea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Conflictul dintre primarul Mircia Gutău şi principalii contracandidaţi la alegerile locale din septembrie, Virgil Pârvulescu şi Andrei Gheorghiu, a escaladat odată cu prima şedinţă de constituire a Consiliului Local şi cu desemnarea viceprimarilor.

La ultima şedinţă, Mircia Gutău şi mai mulţi consilieri au părăsit sala din cauză că ordinea de zi nu a fost aprobată în forma propusă de primar.

Blocajul îi afectează în primul rând pe râmniceni, pentru că hotărârile adoptate în ultima şedinţă, de exemplu, de către consilierii PNL şi USR nu vor primi viză de legalitate din partea secretarului municipiului, pe motiv că nu s-au respectat anumite proceduri. Printre aceste hotărâri se numără şi alocarea sumelor necesare pentru achiziţionarea de tablete pentru aproape 16.000 de elevi din Râmnicu Vâlcea.

Având în vedere situaţia, edilul din Râmnicu Vâlcea vrea să strângă 25 de mii de semnături şi să organizeze un referendum.

Prefectul de Vâlcea este cel care poate să deblocheze situaţia, dar analizarea fiecărei hotărâri a Consiliului local Râmnicu Vâlcea ar putea dura chiar şi 6 luni, timp în care municipalitatea poate pierde finanţări de la CNI pentru anumite proiecte.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI