Blocaj în Consiliul local Râmnicu Vâlcea, după conflictul dintre primarul Mircia Gutău şi cei doi viceprimari. Decizii importante, amânate

3 decembrie 2020, 12:17

Conflictul dintre primarul Mircia Gutău şi principalii contracandidaţi la alegerile locale din septembrie, Virgil Pârvulescu şi Andrei Gheorghiu, a escaladat odată cu prima şedinţă de constituire a Consiliului Local şi cu desemnarea viceprimarilor.

La ultima şedinţă, Mircia Gutău şi mai mulţi consilieri au părăsit sala din cauză că ordinea de zi nu a fost aprobată în forma propusă de primar.

Blocajul îi afectează în primul rând pe râmniceni, pentru că hotărârile adoptate în ultima şedinţă, de exemplu, de către consilierii PNL şi USR nu vor primi viză de legalitate din partea secretarului municipiului, pe motiv că nu s-au respectat anumite proceduri. Printre aceste hotărâri se numără şi alocarea sumelor necesare pentru achiziţionarea de tablete pentru aproape 16.000 de elevi din Râmnicu Vâlcea.

Având în vedere situaţia, edilul din Râmnicu Vâlcea vrea să strângă 25 de mii de semnături şi să organizeze un referendum.

Prefectul de Vâlcea este cel care poate să deblocheze situaţia, dar analizarea fiecărei hotărâri a Consiliului local Râmnicu Vâlcea ar putea dura chiar şi 6 luni, timp în care municipalitatea poate pierde finanţări de la CNI pentru anumite proiecte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite