„Black Friday” sau isteria cumpărăturilor. Tranzacții de aproape 90 de milioane de euro pe o platformă online, în decurs de câteva ore. Cel mai scump produs comandat: o mașină

15 noiembrie 2019, 19:40

Într-o singură zi, românii au făcut cumpărături cât pentru un an întreg.

Unii au pornit la vânătoare de chilipiruri încă de dimineață.

În primele 9 ore de Black Friday, într-un magazin online din România s-au făcut cumpărături de aproape 86 de milioane de euro. Televizoarele, electrocasnicele mici, produsele de îngrijire personală, hainele şi produsele pentru casă au condus în topul vânzărilor.

Peste 40% dintre clienţi au folosit cardul bancar pentru plăți. 60% dintre ei au cerut ca acestea să le fie aduse acasă.

Cele mai multe comenzi s-au făcut la prima oră a dimineţii, ora 07.00, când, la un moment dat, s-au înregistrat şi 7.500 de comenzi pe minut.

O maşină de 110.000 de euro a fost cel mai scump produs comandat.

În alt magazin online s-au vândut masiv cărţi, parfumuri şI produse cosmetice.

Din coșurile de cumpărături nu au lipsit biletele de avion, pachetele de vacanță, jucăriile, anvelopele și bijuteriile.

Pentru ca site-urile să suporte mii de clienţi în acelaşi timp, companiile au investit puternic în infrastructura tehnică și au dublat sau chiar au triplat numărul angajaţilor din depozite.

Cu ochii pe ofertele comercianților au fost și comisarii de la Protecția Consumatorilor.

„Vinerea Neagră” a cumpărăturilor la preţ redus continuă câteva ore sau zile de acum înainte, în funcţie de fiecare comerciant în parte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite