Black Friday cu reduceri fictive

11 noiembrie 2021, 21:31

Black Friday, cel mai așteptat moment din an pentru cumpărături la preț redus, îi tentează pe clienți cu reduceri și de 80 la sută. Dar uneori comercianții aleg practici înșelătoare.

Spre exemplu, congelatorul din imagini este vândut cu 1.099 de lei, redus de la 1.649. În urma controalelor, inspectorii de la Protecția Consumatorului au constatat că reducerea nu este reală: în ultimele trei luni, produsul nu a costat mai mult de 1.227 de lei.

ANPC a amendat comerciantul cu 50.000 de lei și a impus suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

Compania sancționată consideră că supendarea activității este o măsură mult prea dura.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor declară război înşelătoriilor de Black Friday, prin înființarea unui comandament special care va supraveghea permanent ofertele din această perioadă. Dar are nevoie și de implicarea clienților, care pot semnala neregulile la numărul unic de Protecția Consumatorului: 0219551

Comandamentul ANPC pentru Black Friday a aplicat în prima zi de activitate amenzi de peste 275.000 de lei pentru 11 mari operatori economici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite