Bitcoin ar putea ajunge la 74.000 de dolari, spune un trader, în baza unei formule

Bitcoin
Bitcoin
25 noiembrie 2020, 10:42

Bitcoin a depășit 19.000 de dolari, aproape de maximul record din 2017. Moneda virtuală a crescut cu peste 166% până în prezent.

„Este greu să dai bitcoinului o valoare fundamentală intrinsecă, deoarece există o ofertă finită”, a declarat marți Todd Gordon, fondatorul TradingAnalysis.com, pentru „Trading Nation” la CNBC, potrivit Mediafax.

Doar 21 de milioane de bitcoin vor fi produși.

Pentru a încerca să vadă unde se poate îndrepta piața, Gordon a folosit un concept cunoscut sub numele de teoria Elliott a valului.

„Este o modalitate minunată de a prețui cripto, deoarece valul Elliott ia în calcul mentalitatea de turmă și emoțiile care determină prețul – frica și lăcomia – și creează modele recunoscute”, a spus el.

„Teoria Elliott se bazează pe ideea că există cinci valuri într-o tendință primară, trei creșteri și două corecții intermediare”, a spus Gordon.

Primul val important a avut loc în 2014, urmat de un declin în 2015 și o tendință ascendentă pe termen lung până în 2018, a spus Gordon. Al patrulea val a avut loc pe parcursul ultimilor doi ani, și urmează al cincilea val, a spus traderul.

Primul val a aut o creștere de aproximativ 658%. „Nu-mi vine să cred că voi spune asta la CNBC, dar va ajunge la aproximativ 74.000”, a estimat traderul. „Valul Elliott merge foarte bine cu … multiplii lui Fibonacci”, a spus Gordon, care a estimat și o creștere țintă „dezamăgitoare” de 61%, la „doar” 34.000 de dolari.

Bitcoin a urcat la aproximativ 19.045,17 dolari până marți după-amiază, potrivit CoinMetrics.

Un alt trader vede creșteri chiar mai mari. „Dacă n-aș deține niciodată vreunul și bitcoin va atinge 100.000 de de dolari, probabil aș plânge în fiecare seară pentru tot restul vieții”, a spus Mark Tepper, președinte și CEO al Strategic Wealth Partners, la aceeași emisiune.

Până de curând, Tepper trata bitcoinul ca pe orice altă investiție speculativă, deținând o sumă suficient de mică încât să nu-i afecteze portofoliul în cazul în care piața ar scădea. „Lucrul care m-a împiedicat întotdeauna să fiu un investitor bitcoin a fost această lipsă de adopție pe scară largă. Dar … adoptarea se întâmplă și există acei utilizatori PayPal și Square care cumpără mai mulți bitcoin decât intră pe piață zilnic”, a spus Tepper.

„Puteți compara acest lucru cu Tesla”, a spus el. „Tesla a crescut cu peste 500% anul acesta. În opinia mea … Cred că bitcoin ar putea fi Tesla din 2021. Ar putea, în cel mai optimist caz posibil, să ajungă la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului viitor”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite