Bitcoin ar putea ajunge la 74.000 de dolari, spune un trader, în baza unei formule

Creșterea bitcoin, care se apropie în această perioadă de maximul istoric, ar putea deveni exponențială anul viitor, au declarat doi traderi la CNBC, valoarea estimată pentru criptomonedă fiind 74.000 până la 100.000 de dolari.

25 Noiembrie 2020, 10:42 (actualizat 25 Noiembrie 2020, 10:45) |
Bitcoin

Bitcoin a depășit 19.000 de dolari, aproape de maximul record din 2017. Moneda virtuală a crescut cu peste 166% până în prezent.

„Este greu să dai bitcoinului o valoare fundamentală intrinsecă, deoarece există o ofertă finită”, a declarat marți Todd Gordon, fondatorul TradingAnalysis.com, pentru „Trading Nation” la CNBC, potrivit Mediafax.

Doar 21 de milioane de bitcoin vor fi produși.

Pentru a încerca să vadă unde se poate îndrepta piața, Gordon a folosit un concept cunoscut sub numele de teoria Elliott a valului.

"Este o modalitate minunată de a prețui cripto, deoarece valul Elliott ia în calcul mentalitatea de turmă și emoțiile care determină prețul - frica și lăcomia - și creează modele recunoscute", a spus el.

„Teoria Elliott se bazează pe ideea că există cinci valuri într-o tendință primară, trei creșteri și două corecții intermediare”, a spus Gordon.

Primul val important a avut loc în 2014, urmat de un declin în 2015 și o tendință ascendentă pe termen lung până în 2018, a spus Gordon. Al patrulea val a avut loc pe parcursul ultimilor doi ani, și urmează al cincilea val, a spus traderul.

Primul val a aut o creștere de aproximativ 658%. „Nu-mi vine să cred că voi spune asta la CNBC, dar va ajunge la aproximativ 74.000”, a estimat traderul. „Valul Elliott merge foarte bine cu ... multiplii lui Fibonacci”, a spus Gordon, care a estimat și o creștere țintă „dezamăgitoare” de 61%, la „doar” 34.000 de dolari.

Bitcoin a urcat la aproximativ 19.045,17 dolari până marți după-amiază, potrivit CoinMetrics.

Un alt trader vede creșteri chiar mai mari. „Dacă n-aș deține niciodată vreunul și bitcoin va atinge 100.000 de de dolari, probabil aș plânge în fiecare seară pentru tot restul vieții”, a spus Mark Tepper, președinte și CEO al Strategic Wealth Partners, la aceeași emisiune.

Până de curând, Tepper trata bitcoinul ca pe orice altă investiție speculativă, deținând o sumă suficient de mică încât să nu-i afecteze portofoliul în cazul în care piața ar scădea. „Lucrul care m-a împiedicat întotdeauna să fiu un investitor bitcoin a fost această lipsă de adopție pe scară largă. Dar ... adoptarea se întâmplă și există acei utilizatori PayPal și Square care cumpără mai mulți bitcoin decât intră pe piață zilnic", a spus Tepper.

„Puteți compara acest lucru cu Tesla”, a spus el. „Tesla a crescut cu peste 500% anul acesta. În opinia mea ... Cred că bitcoin ar putea fi Tesla din 2021. Ar putea, în cel mai optimist caz posibil, să ajungă la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului viitor”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI