Bitcoin ajunge la maximul a trei ani, la peste 15.000 de dolari

Bitcoin
Bitcoin
6 noiembrie 2020, 09:10

Valoarea unui bitcoin s-a dublat în 2020. Câștigurile au fost dramatice în ultimele săptămâni, bitcoin crescând cu 40% de la începutul lunii octombrie.

Dacă moneda electronică va continua să crească, s-ar putea să nu treacă mult până când va atinge maximul istoric de puțin sub 20.000 de dolari din decembrie 2017.

În plus față de slăbirea dolarului, Bitcoin a beneficiat de susținerea mai multor companii, cum ar fi PayPal și Square, care acceptă criptomonedele ca opțiuni viabile de plăți și investiții

„Nimic nu-l împiedică să ajungă la vârful din 2017”, a declarat Bill Noble, analist tehnic șef la firma de cercetare Token Metrics, într-un e-mail către CNN Business. „Toată lumea se teme să rateze, iar asta conduce prețul.”

Incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale poate alimenta, de asemenea, recenta creștere bitcoin, a adăugat Noble. Este posibil ca investitorii să fugă de dolar și să cumpere bitcoin.

Indicele dolarului american, care urmărește evvoluția dolarului față de euro, yen și alte câteva valute majore, a scăzut cu aproximativ 1,5% în această săptămână.

Bitcoin, împreună cu aurul, pot deveni atractive pentru investitorii care doresc să profite de slăbiciunea continuă a dolarului. Prețurile aurului, care au atins un record de peste 2.000 de dolari pe uncie la începutul acestui an, au crescut cu aproximativ 30% în 2020.

Creșterea bitcoinului în acest an este cu atât mai remarcabilă în condițiile în care acesta scăzuse sub 5.000 de dolari la mijlocul lunii martie.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite