Bistriţa-Năsăud: Incendiu la un bloc din comuna Rodna. 180 de persoane au fost evacuate

Pompieri. Incendiu
Pompieri. Incendiu
6 martie 2021, 09:01

Flăcările uriașe mistuiau acoperișul blocului social atunci când au sosit pompierii. Au fost alertați de un locatar care a auzit trosnituri puternice deasupra garsonierei de la ultimul etaj în care locuiește cu copiii. Bărbatul a reușit să își atenționeze vecinii și să iasă din casă cu cei 4 copii.

Familia Buta, și aceasta cu copii mici, a scăpat cu viață pentru că vecinul lor i-a atenționat la timp. Cât de gravă a fost situația se vede după cum arată apartamentul lor pe care, fără ajutor, nu îl pot repara.

Comitetul local pentru Situații de Urgență evaluează pagubele și încearcă să îi ajute pe cei care nu mai pot sta în apartamente pentru o perioadă.

13 locuințe situate la ultimul etaj nu mai pot fi locuite. Acoperișul blocului va fi refăcut de primărie care caută soluții să îi jute pe toți locatarii afectați.

Blocul a fost supus și unei expertize criminalistice pentru a se stabili cauza exactă a incendiului. Se pare că de vină pentru izbucnirea flăcărilor a fost un horn neizolat care s-a supraîncălzit. Locuințele, construite în perioada comunistă, sunt încălzite cu lemne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă