Bistriţa-Năsăud: Decesul unei fetiţe de 9 ani, anchetat de poliţişti. La autopsie a reieşit că era infectată cu SARS-CoV-2

15 martie 2021, 10:41

Tatăl a povestit că fetiță a avut simptome gastrointenstinale și că a dus-o la cabinetul din sat. Medicul i-a prescris tratament, dar le-a spus părinților că nu e nimic grav.

Chiar dacă a urmat tratamentul prescris, starea copilei s-a agravat a doua zi, așa că părinții au chemat ambulanța. Când a văzut echipajul, fetița a căzut în brațele mamei, iar medicii au găsit-o în stop cardiorespirator.

Autopsia a arătat că fetiță s-a asfixiat și avea insuficiență respiratorie. Medicii de la IML au observat și că plămânii ei erau vizibil afectați, așa că au solicitat un test Covid. Rezultatul a fost pozitiv.

Fetița, eleva în clasa a II-a, fusese la școală până să înceapă să se simță mai rău. DSP i-a plasat pe toți cei 18 colegi ai fetei în carantină și a început dezinfectarea școlii.

Poliția a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și continuă cercetările. Medicii îi sfătuiesc pe părinți să fie atenți la simptomele pe care le au copiii lor. Problemele digestive pot fi semne ale infectării cu coronavirus.

Dacă apar astfel de simptome, părinții trebuie să-i ducă imediat pe copii la medic, atrag atenția specialiștii. Infecția cu noul coronavirus la cei mici este foarte rar mortală, spun aceștia, dacă copiii primesc la timp tratament.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite