Biserica şi cultele, faţă-n faţă cu vaccinarea. Rabinul Rafael Shaffer: E în puterea noastră să ne vaccinăm, avem obligaţia să ne vaccinăm. După ce ne-am vaccinat şi am păstrat toate măsurile, atunci doar avem dreptul să ne rugăm

Niciunul dintre cultele înregistrate în România nu are o poziţie antivaccin. Este mesajul principal al unei dezbateri organizate de Hotnews.ro cu câţiva dintre reprezentanţii cultelor religioase din ţară şi cu experţi. Concluzia a fost că autorităţile statului nu s-au consultat suficient cu liderii religioşi, dar nici cultele nu au reuşit să combată informaţiile false la nivelul comunităţilor mici. Discuţia vine în contextual eşecului campaniei de vaccinare în România, cea mai religioasă ţară din Europa, potrivit ultimelor sondaje.

25 Octombrie 2021, 18:49 |

 

Oficial, Biserica Ortodoxă Română nu s-a opus vaccinării, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Dar recunoaşte că unii reprezentanţi au transmis şi altfel de mesaje. Aceştia au fost însă mustraţi, inclusiv de Patriarh.

Atât reprezentantul greco-catolicilor, cât şi muftiul comunităţii musulmane şi prim-rabinul comunităţilor evreieşti s-au declarat ferm pentru vaccinare.

Reprezentantul confesiunii baptiste susţine că fiecare e liber să aleagă.

Experţii prezenţi la dezbatere au fost de acord că eşecul campaniei de vaccinare nu trebuie reproşat liderilor religioşi, ci autorităţilor statului.

Potrivit unui sondaj IRES, doar 1 la sută din credincioşi se preocupă de poziţia oficială a Bisericii privind chestiunea vaccinului, în timp ce 35 la sută ascultă mai degrabă de sfatul preotului local.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI