Biserica Sfântului Mormânt și-a deschis porțile de Floriile catolice. „Suntem mai optimiști”, spune Patriarhul latin al Ierusalimului

Biserica Sfântului Mormânt
Biserica Sfântului Mormânt
28 martie 2021, 15:36

După ce mai bine de jumătate din populaţia Israelului a primit două doze de vaccin, restricţiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus au fost relaxate pentru a permite desfăşurarea unor adunări restrânse cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Atmosfera a fost una festivă, după ce mai mulţi credincioşi romano-catolici au păşit dincolo de uşile imense din lemn ale bisericii, punct central de interes al celei mai importante sărbători din calendarul creştin.

”Anul trecut, a fost un Paşte teribil, fără oameni, cu uşile închise. Anul acesta, este mult mai bine, uşile sunt deschise, nu sunt foarte mulţi oameni, dar suntem mai optimişti că situaţia se va ameliora”, a declarat pentru Reuters Patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, în timp ce păşea afară din biserică, printre clerici şi credincioşi purtând ramuri de palmier.

”Mesajul sărbătorii pascale este viaţă şi iubire. În ciuda tuturor semnelor de moarte, corona, pandemie, şi câte şi mai câte, noi credem în puterea dragostei şi a vieţii”, a spus Pizzaballa.

În 2021, romano-catolicii sărbătoresc Paştele pe 4 aprilie, iar creştinii ortodocşi aproape o lună mai târziu, pe 2 mai.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite