CORESPONDENŢĂ DE LA MADRID

Biserică ortodoxă, construită de români, premiată în Spania. Lăcaşul de cult a fost ridicat din contribuţiile enoriaşilor

Biserica ortodoxă, ridicată de românii din Alcalá de Henares, Madrid, a primit premiul orașului pentru arhitectură. Juriul a recunoscut valoarea lăcașului de cult și modul în care s-a integrat în peisajul urban din localitatea madrilenă. Mai multe informaţii, într-un reportaj al corespondentului TVR, Felix Damian.

10 Octombrie 2019, 19:49 |

Cele mai prestigioase premii culturale, acordate în orașul Alcala de Henares, au fost înmânate pe scena Teatrului Cervantes, unde a fost distins și arhitectul bisericii ortodoxe "Sf. Gheorghe".

Jose Luis Gonzalez a mulțumit pentru premiul de arhitectură pe 2019 și l-a dedicat românilor ortodocși din Alcala.

Construcția bisericii ortodoxe din Alcala de Henares a început acum 9 ani și ritmul lucrărilor a oscilat în funcție de greutățile întâlnite pe parcurs. Contribuția enoriașilor, care au dat aproape toți banii necesari, a fost însă decisivă pentru reușita acestei munci coordonate de preotul Adrian Pintea.

Pentru românii din oraș, acest premiu aduce o mare satisfacție, mai ales celor care au muncit la ridicarea lăcașului de cult.

Biserica ortodoxă din Alcala de Henares are 400 de metri pătrați, a fost inaugurată anul trecut și a costat 1,6 milioane de euro.

Suma a fost strânsă aproape în totalitate de la credincioșii români, care au participat la slujbele oficiate, până de curând, într-o capelă catolică.

Din Alcala de Henares, pentru TVR, Felix Damian.

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI