Biserica oferă sprijin pentru enoriași: spații de carantină puse la dispoziție, hrană pentru cei care au nevoie

16 martie 2020, 20:41

Arhiepiscopia Iașilor a pus la dispoziția autorităților pentru carantină locuri de cazare în județe din Moldova. E vorba despre 100 de locuri de cazare în județul Neamț și 48 în județul Iași. Totodată, reprezentanții Arhiepiscopiei promit și alte spații, dacă va fi nevoie.

În același timp, unele biserici oferă și hrană celor care au nevoie. Prin cele patru cantine sociale pe care le deține, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului va oferi în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstince și bolnave, aflate în autoizolare.

Totodată s-au pus la dispoziție și peste 300 de locuri de cazare. Deși s-au ținut slujbe în biserici, preoții le recomandă oamenilor să stea acasă și să evite zonele aglomerate.

Și preoților li s-au făcut recomandări. Slujbele să fie ținute în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să oficieze slujbele în aer liber.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă