EXCLUSIVITATE

Biserica mobilă a românilor din Coventry, Marea Britanie. Preotul a reușit să închirieze subsolul unei biserici anglicane

Pentru că nu au bani să își ridice propria biserică, românii stabiliți în orașul britanic Coventry merg la slujbele ținute în subsolul unei biserici anglicane. Ei despachetează și împachetează altarul și icoanele, la propriu, pentru fiecare slujbă. Urmăriți, în exclusivitate, o corespondență din Coventry semnată Carmen Scutariu.

23 Decembrie 2017, 20:35 (actualizat 23 Decembrie 2017, 20:38) Știrile TVR |
Biserica mobilă a românilor din Coventry
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În fiecare duminică dimineață, în subsolul bisericii anglicane din Coventry prinde viață, ca prin magie, un mic lăcăș de închinăciune românesc.

Biserica românilor din Coventry a luat ființă în urmă cu trei ani și poartă hramul Sfintei Veronica. După îndelungi căutări, preotul a reușit să închirieze subsolul acestei biserici anglicane. Și pe acesta îl împarte cu o grădiniță. Dar pentru el este de ajuns.

Cornel Grecu este singurul preot român din Coventry. În România a fost învățător, iar acum predă la o școală britanică, unde îi ajută pe copiii de alte naționalități să se integreze mai ușor. Dar este și preot recunoscut de Mitropolia Europei Meridionale și Centrale de la Paris.

Pentru ca biserica românească să își poată plăti chiria de 350 de lire pe lună, oamenii donează. Pentru ei e important să aibă un loc unde să regăsescă tradițiile de acasă.

De când s-a înființat, acolo au fost botezați 350 de copii, iar 50 de cupluri de români și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI