Biserica mobilă a românilor din Coventry, Marea Britanie. Preotul a reușit să închirieze subsolul unei biserici anglicane

23 decembrie 2017, 20:35

În fiecare duminică dimineață, în subsolul bisericii anglicane din Coventry prinde viață, ca prin magie, un mic lăcăș de închinăciune românesc.

Biserica românilor din Coventry a luat ființă în urmă cu trei ani și poartă hramul Sfintei Veronica. După îndelungi căutări, preotul a reușit să închirieze subsolul acestei biserici anglicane. Și pe acesta îl împarte cu o grădiniță. Dar pentru el este de ajuns.

Cornel Grecu este singurul preot român din Coventry. În România a fost învățător, iar acum predă la o școală britanică, unde îi ajută pe copiii de alte naționalități să se integreze mai ușor. Dar este și preot recunoscut de Mitropolia Europei Meridionale și Centrale de la Paris.

Pentru ca biserica românească să își poată plăti chiria de 350 de lire pe lună, oamenii donează. Pentru ei e important să aibă un loc unde să regăsescă tradițiile de acasă.

De când s-a înființat, acolo au fost botezați 350 de copii, iar 50 de cupluri de români și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă