Birocraţia lasă un bebeluş din judeţul Buzău fără certificat de naştere: mama este filipineză, tatăl român

7 iulie 2017, 19:54

Genalyne are 22 de ani. A venit în România din Filipine şi aici l-a cunoscut pe Bogdan, cu care s-a căsătorit anul trecut. Stau în comuna buzoiană Tisău, iar de la sfârsitul lunii au împreună o fetiţă.

La trei zile după naştere, cei doi tineri au aflat că nu pot primi certificat pentru fetiţa lor. Şi de atunci trec prin tot felul de încurcături birocratice fără sfârşit. Şi nu numai.

Încurcătura ar fi provocată de numele mamei. În certificatul de căsătorie şi în actul de constatare al naşterii apare Genalyne Petre. Dar în paşaport şi în permisul de şedere şi de muncă în România figurează numele filipinez, Flores. Bogdan şi Genalyne vor să intre în legalitate.

Ar exista câteva soluţii. Sunt costisitoare şi de durată. Genalyne ar trebui să îşi schimbe vechiul paşaport filipinez şi să apară cu numele românesc. Pentru asta ar trebui să meargă la Budapesta, unde este o ambasadă a Republicii Filipine. O altă soluţie ar fi schimbarea numelui pe cale judecătorească.

Calea instanţei ar fi cea mai rapidă, totuşi, mai ales că, în această perioadă, Genalyne îşi alăptează fetiţa şi nu poate face drumuri lungi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite