Birlic, un festival de nota 10. la Fălticeni se desfăşoară un festival ce poartă numele marelui comedian

Pentru că weekend-ul bate la uşă, încercăm să privim şi partea mai luminoasă a realităţii. Ne amintim de Grigore Vasiliu Birlic, actorul care stârnea râsul cu o simplă grimasă. Chiar în această perioadă, la Fălticeni se desfăşoară un festival ce poartă numele marelui comedian. Ediţia din acest an este una dintre cele mai bogate în evenimente şi invitaţi speciali.

21 August 2020, 11:52 (actualizat 21 August 2020, 11:52) |
Birlic, un festival de nota 10
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anul acesta, s-a împlinit o jumătate de secol de la dispariţia lui Grigore Vasiliu Birlic. Actorul rămâne, însă, în inimile publicului şi marchează definitiv oraşul unde s-a născut.

Pentru a zecea oară, la Fălticeni se desfăşoară un festival ce poartă numele marelui comedian. Evenimentul este este organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”.

Pentru comunitate, evenimentul înseamnă enorm, mai ales că în judeţul Suceava, foarte mulţi ani, nu a existat teatru.

Ediţia din acest an este una dintre cele mai bogate în evenimente şi invitaţi speciali, printre care Draga Olteanu Matei, Marcel Iureş sau Constantin Codrescu.

Festivalul se adresează în special tinerilor, care pot participa şi la o competiţie. Anul acesta, trupele concurente nu au venit la Fălticeni. Jurizarea se realizează de către profesionişti, pe baza înregistrărilor spectacolelor. Vineri, de la ora 16.00, publicul va putea vedea, totuşi, spectacolul câştigător.

Pe lângă spectacole de teatru, prezentate de trupe invitate din diferite oraşe ale ţării, festivalul oferă şi seri de film, muzică, lansări de carte.

Fălticeni este unul dintre oraşele cu o uriaşă densitate de personalităţi. De acest loc se leagă nume precum Mihail Sadoveanu, Nicolae Gane, Horia Lovinescu, Arthur Gorovei, Matei Millo, Jules Cazaban.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 1°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 6°C 4°C
CONSTANTA 5°C 4°C
CRAIOVA 6°C 0°C
BRASOV 5°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI