„Bineînțeles că este sfâșietor”. Un colecționar a distrus accidental o sculptură de Jeff Koons la un târg de artă contemporană

Sculptura distrusă
Sculptura distrusă
21 februarie 2023, 12:24

O sculptură reprezentând un câine albastru din baloane înnodate creată de Koons s-a spart în mici cioburi când un vizitator a lovit accidental podiumul acesteia, potrivit galeriei care găzduiește piesa.

Bel-Air Fine Art expunea piesa la standul său de la Art Wynwood, un târg de artă contemporană din Miami.

Într-o declarație împărtășită cu CNN prin e-mail, managerul districtual al galeriei, Cédric Boero, care se ocupa de standul de la Art Wynwood, a declarat că galeria servește ca „unul dintre reprezentanții oficiali ai faimoaselor sculpturi cu câini din baloane ale Jeff Koons”.

„Bineînțeles că este sfâșietor să vezi o astfel de piesă distrusă”, a spus Boero.

El a precizat că piesa a căzut după ce un colecționar de artă care a vizitat standul a lovit neintenționat piedestalul în timpul cocktailului de deschidere a târgului.

„Colecționarul nu a avut niciodată intenția de a sparge sculptura. Era cocktailul de deschidere, mulți oameni se aflau la standul nostru, el s-a lovit, fără să vrea, de piedestal, iar asta a fost suficient pentru ca sculptura să cadă.”

„Acest gen de lucruri se întâmplă, din păcate, de aceea opera de artă a fost acoperită de asigurare”, a spus el.

Galeria a împărtășit fotografii cu resturile de porțelan zăcând pe podea. Piesele așteaptă în prezent într-o cutie pentru a fi evaluate de un expert în asigurări, potrivit galeriei. Bel-Air Fine Arts a adăugat că unii colecționari s-au oferit să cumpere cioburile.

Piesa din 2021 a fost intitulată „Balloon Dog (Blue)” și a fost evaluată la aproximativ 42.000 de dolari, potrivit unui e-mail de la Bel-Air Fine Art. Sculptura a fost realizată din porțelan și măsura 40 x 48 x 16 cm. În total, au fost realizate 799 de copii ale sculpturii.

Koons și Art Wynwood nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite