Personajul zilei. Bill Gates, un exemplu pentru bogaţi

Personajul zilei de astăzi a încercat să ne avertizeze despre apocalipsa maşinăriilor, dar noi nu l-am crezut. Poate pentru că are atât de mulţi bani încât nu poate să-i numere, poate pentru că este o conspiraţie a aspiratoarelor la mijloc.  Cert este că, dacă vreodată blenderul încearcă să vă dea ordine, e şi vina lui Bill Gates. Hai să-i cunoaştem povestea.

28 Octombrie 2019, 08:52 (actualizat 28 Octombrie 2019, 09:46) |

Inainte de orice, Bill Gates e un fenomen. Cel mai bogat om din lume ani la rând. Acum topul s-a mai schimbat, dar tot undeva în frunte e. A făcut avere din IT. Doar că,  în perioada în care IT-ul nu exista. A fost unul dintre inventatorii lui. E un om discret şi extrem de decent, nu-l intereseză faima, poate şi pentru că o are din plin. Banii i-a făcut cu creierul. Şi când i-a avut  n-a părut ca e principala lui preocupare să-i aibă. Nu-l vezi cu nicio extravaganţă pe care mulţi bogaţi o au, în mod firesc. Avioane personale, iahturi etc. Sau oricum nu face caz de ele. Acum 11 ani s-a retras din Microsoft, celebra companie pe care a infiinţat-o şi a condus-o vreme de  peste 30 de ani.

E un mare filantrop cu donaţii uriase. Şi nu de puţine ori şi-a exprimat îngrijorarea în ce priveşte superinteligenţa maşinilor. Cu alte cuvinte, ce ne facem dacă aspiratorul ajunge să fie mai deştept decât noi. Bill Gates împlineşte azi 64 de ani. Să-i zicem şi noi, La mulţi ani.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI