Biletele și abonamentele la concertele Concursului Enescu 2020 se pun în vânzare din 14 iulie

Concursul Internațional George Enescu lansează în 14 iulie, la ora 12.00, vânzarea biletelor și a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor care vor fi organizate în cadrul ediției din acest an, transmit organizatorii evenimentului.

08 Iulie 2020, 14:53 (actualizat 08 Iulie 2020, 15:02) |
Concursul Internațional George Enescu

Conform sursei citate, în luna august organizatorii urmează să decidă împreună cu autoritățile de resort dacă va fi permis și accesul publicului în sala Ateneului Român.

„Lansarea vânzării de bilete și abonamente pentru accesul online la concertele și recitalurile Concursului Enescu este un moment special într-un efort extraordinar depus în ultimele luni pentru organizarea competiției, în ciuda pandemiei care a afectat viața cultural-artistică în întreaga lume și care a dus la anularea a numeroase evenimente de profil. Este și o validare a promisiunii pe care organizatorii au făcut-o în acest an, aceea de a aduce frumusețe în viață prin muzică. În actualul context de incertitudine și de insecuritate, este mai important ca oricând să facem loc frumuseții în viața noastră, oricât de irealizabil pare să fie la prima vedere”, a declarat Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

Achiziția biletelor și a abonamentelor se va face de pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui număr de 3 IP-uri diferite. Elevii, studenții și profesorii de la școlile, liceele și universitățile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunțat ulterior.

Prețurile de vânzare sunt următoarele:

1. Abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel și pian, cele șase recitaluri extraordinare ale artiștilor invitați, etapa a II-a și semifinala fiecărei Secțiuni din cadrul Concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

2. Abonament parțial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian și cele șase recitaluri extraordinare ale artiștilor invitați – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

3. Bilet individual, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibilă din momentul începerii evenimentului pe www.festivalenescu.ro/. Intrarea pe platforma video se va face utilizând codul de acces înscris pe bilet și marcat ca atare.

Decizia privind accesul publicului în sala Ateneului Român va fi luată în cursul lunii august, în funcție de situația sanitară din București. Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiștilor care vin în România, cât și a publicului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente și după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19. În orice caz, în cazul anulării Concursului din motive de forță majoră, banii vor fi returnați cumpărătorilor, la fel cum taxele de înregistrare vor fi restituite tuturor concurenților.

„Dacă publicul va avea acces la concerte în sala Ateneului, numărul spectatorilor va fi mult mai restrâns decât capacitatea uzuală a sălii, conform unui algoritm oferit de Code for Romania, pentru a permite distanțarea socială și în timpul concertelor. Din acest motiv, încurajăm iubitorii muzicii să achiziționeze bilete și abonamente pentru vizionarea concertelor online, pentru a fi alături de tinerii concurenți și de artiștii consacrați. Fiecare bilet și fiecare abonament cumpărat reprezintă o contribuție atât la organizarea Concursului Enescu, ale cărui resurse s-au împuținat pe fondul pandemiei, cât și la susținerea artiștilor, care au fost afectați de criza COVID-19”, a declarat presei Mihai Constantinescu, Directorul Executiv al Festivalului și Concursului George Enescu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 2°C 6°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 1°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI