Bilanţul atacului terorist la două moschei din Noua Zeelandă a ajuns la 50 de morţi. Printre victimele masacrului se află și portarul echipei naționale de futsal

17 martie 2019, 12:44

Corpurile celor uciși vor fi predate familiilor începând din această seară. Autoritățile locale au făcut demersuri ca înmormântările să poată începe cât mai curând posibil, în conformitate cu tradiția religiei islamice.

Portarul naţionalei de futsal a Noii Zeelande, Atta Elayyan, se numără printre victimele atacurilor de vineri de la cele două moschei din Christchurch, a anunţat federaţia neo-zeelandeză.

(w460) Atta Elayy

Brenton Harris Tarrant, un australian în vârstă de 28 de ani, este autorul atacului şi este singurul suspect rămas în detenţie. Alţi trei indivizi care erau suspectaţi de complicitate nu au fost implicaţi în atacuri, a precizat Mike Bush.

Tarrant a apărut în faţa instanţei şi a fost acuzat de crimă. Va fi în arest preventiv până pe 5 aprilie, când va reveni în faţa instanţei. Premierul din Wellington a anunţat schimbarea legislaţiei armelor după această tragedie.

Atacatorul a postat pe internet, înaintea masacrului din Noua Zeelandă, imagini cu încărcătoarele și armele folosite, pe care erau scrise numele unor personaje istorice, printre care și cele ale domnitorilor români Șerban Cantacuzino și Ștefan cel Mare.

De altfel, Brenton Tarrant a fost anul trecut în România. Procurorul general din Bulgaria a dezvăluit că a intrat în ţara vecină pe 9 noiembrie, cu o cursă aeriană de la Dubai. La mai puţin de o săptămână a sosit cu avionul la Bucureşti. Surse judiciare susţin că extremistul australian a stat şi în România 7 zile, după care a plecat în Ungaria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite