Bilanţ MAI pe 2016. Carmen Dan: Fenomenul infracţional, în scădere pentru al cincilea an consecutiv

15 martie 2017, 10:54

În 2016 s-a înregistrat cel mai mic nivel al infracţionalităţii în mediul rural din ultimii opt ani. Numărul infracţiunilor contra vieţii a scăzut cu 7%. Infracţiunile de furt au scăzut cu 19%.

„O atenţie deosebită a fost acordată prevenirii infracţiunilor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. În anul şcolar 2015-2016, a fost înregistrată, pentru al treilea an consecutiv, o diminuare a numărului de astfel de fapte cu 12%. Este o prioritate pe care mi-o asum în mandatul meu”, a spus ministrul Carmen Dan.

„Siguranţa în şcoli. Numărul infracţiunilor a scăzut anul trecut cu 11,5%”

Activitatea Ministerului în 2016 a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor. În acest sens, MAI a înregistrat o reducere a fenomentului infracţional pentru al cincilea an consecutiv, fiind înregistrată cea mai mică valoare a criminalităţii sesizate din ultimii nouă ani.

La capitolul violenţă în familie, „se remarcă o diminuare a faptelor grave îndreptate împotriva persoanei, raportându-ne la anii anteriori”, potrivit ministrului Afacerilor Interne. Criminalitatea stradală s-a diminuat cu peste 9%, a spus ministrul.

Este al patrulea an consecutiv în care numărul persoanelor decedate în urma accidentelor de circulaţie este sub 2.000.

„Rezultatele prezentate arată că MAI şi-a îndeplinit principalele obiective asumate. Nivelul de siguranţă a cetăţenilor a crescut. Criminalitatea este pe un trend descrescător. Situaţiile de urgenţă au fost gentionate integrat şi eficient. Alegerile de anul trecut au fost organizate într-o manieră transparentă”, a spus premierul Sorin Grindeanu, prezent la bilanţul MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite