Bilanţ de coşmar în Capitală după ploaia îngheţată. ISU: Peste 250 de mașini au fost distruse de copacii căzuți

27 ianuarie 2019, 14:12

Bucureștiul seamănă, în aceste zile, cu un uriaș depozit pentru mașini avariate.

Ca să-și recupereze cheltuielile, păgubiții vor avea ceva de alergat. Important e să aibă dovezi, ca de exemplu fotografii și procese verbale de constatare, din care să reiasă clar cum le-au fost avariate mașinile. Cel mai ușor le va fi șoferilor care au asigurare CASCO.

În Sectorul 4, Primăria va acorda despăgubiri șoferilor, în anumite condiții. Iar luni, oamenii pot obține mai multe informații.

Marea provocare e însă pentru cei din alte sectoare, care au doar polița RCA. Cea mai sigură variantă să-și recupereze pagubele pare să fie procesul în instanță.

În ultimele 24 de ore au avut loc peste 2.000 de intervenţii ale pompierilor pentru îndepărtarea efectelor ploii îngheţate, a indicat duminică la prânz, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Duminică dimineață au fost înregistrate 236 de solicitări pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi pe autoturisme. La prânz, încă se intervine pentru 60 de cazuri.

Voi reveni la situaţia zilei de ieri, care a fost una fără precedent, cel puţin pentru acest tip de fenomen meteo – ‘freezing rain’, o situaţie deosebită, pentru că din cursul serii de vineri până sâmbătă dimineaţă au fost doar 115 solicitări şi apoi, în decurs de doar câteva ore, numărul lor a fost de şapte ori mai mare, iar statistica pe 24 de ore ne arată că au fost 1.800 de cazuri„, a declarat Daniel Vasile.

ISU Bucureşti-Ilfov a dispus suplimentarea turelor de serviciu cu pompieri din turele libere, care să asigure intervenţia cu toate mijloacele existente în unităţile de pompieri.

„Unele dintre ele au plecat de dimineaţă din subunitate şi, până la schimbarea turei, nu s-au mai întors decât dacă li s-au stricat accesoriile – drujbele şi aşa mai departe”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă