Bilanț negru în Spania. Numărul morților depășește 10.000. Guvernul ia măsuri pentru a ajuta familiile nevoiașe

2 aprilie 2020, 20:41

Spaniolii încearcă să se îmbărbăteze prin mesaje de susținere pe rețelele de socializare sau prin aplauzele zilnice programate la opra 20.00 pentru medicii și asistenții care se luptă cu acest virus.

Cei bolnavi trebuie să reziste cum pot acasă pentru că spitalele sunt aglomerate și dacă nu au nevoie de respirație asistată pot sta la domiciliu și sunt asistați periodic, prin telefon, de medicul lor de familie.

Guvenul a interzis înmormântărilor și majoritatea victimelor mor fără a fi însoțite în aceste ultime momente de rudele lor.

Prioritatea în Spania este să stopeze răspândirea virusului și să restabilizeze controlul situației din spitale. Între timp, stoparea activității economice a lăsat foarte mulți oameni fără venituri și guvernul trebuie să ajute familiile nevoiașe.

Prima măsură a fost amânarea plății TVA-ului cu șase luni. Ulterior, au fost aprobate noi ajutoare – subvenții pentru plata chiriilor, amânări la plata creditelor de afaceri și ajutoare de șomaj pentru persoanele care lucrează de acasă cât și pentru șomeri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă