Bilanțul ploilor torențiale: Oameni evacuaţi, case, curţi şi străzi inundate, drumuri rupte, podeţe luate de apele umflate care mătură totul în cale

18 iunie 2020, 20:19

La Fârdea, în județul Timiș, apa scursă de pe versanți a format o viitură atât de puternică încât a acoperit toată strada și a inundat 13 gospodării. Trei adulți și 5 copii au fost salvați de pompieri din mijlocul șuvoaielor. Din gospodăriile inundate, oamneii și-au scos cu greu animalele și bunurile.

12 curți și subsolurile mai multor blocuri au fost inundate în Lugoj și zeci de gospodării din Petrovaselo, Făget și Criciova au fost afectate.

În Timișoara, apa a intrat în subsolul Secției de Ortopedie de la Spitalul Județean. Pentru că s-au înregistrat foarte multe solicitări, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Banat a chemat la serviciu și pompierii care erau liberi. Județul Timiș a fost ore în șir sub avertizare cod roșu de averse torențiale și rămâne până vineri dimineața la ora 9 sub cod roșu de inundații, la fel ca județul Caraș Severin.

Autoritățile din acest județ sunt în alertă maximă. Apele revărsate au inundat zeci de gospodării din 17 localități. 20 de oameni sunt izolați în case într-un cartier din Oțelu Roșu. Un drum județean a fost închis după ce a fost distrus de viitură și se circulă greu pe majoritatea șoselelor din județ. Și în Zorlențu Mare, Apadia și Delinești puhoaiele au inundat curți, grădini, beciuri, au luat pe sus mașini și au rupt drumuri. Șase localități au rămas fără energie electrică.

Cod roșu de ploi torențiale a fost și în județul Arad, timp de mai multe ore. În Lipova torenții de pe dealuri au măturat totul în cale. Apa a inundat gospodării și zeci de metri din drumul național 7.

Pompierii au adus pompe și utilaje ca să deblocheze podețul din localitate și să scoată apa de pe DN7.

240 de gospodării au fost inundate și în județul Hunedoara. Un drum județean s-a surpat și mai multe persoane au rămas izolate la o pensiune. În total 23 de județe au fost afectate de vremea extremă. 500 de case, curți și beciuri au fost inundate. Iar pe 5 drumuri naționale traficul a fost blocat din cauza apei, a lemnelor și a pietrelor aduse de șuvoaie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă