Bilanțul naufragiului din Tanzania a depășit 200 de morți. Un supraviețuitor a fost găsit după două zile

Bilanţul, în cazul feribotului scufundat în Tanzania, a depăşit 200 de morţi. Căutările sunt încheiate, iar acum se fac eforturi pentru identificarea victimelor. Însă chiar şi în mijlocul acestei tragedii mai este loc de miracole: un bărbat a fost scos în viaţă, de sub ape, la două zile după scufundarea ambarcaţiunii.

23 Septembrie 2018, 14:41 (actualizat 23 Septembrie 2018, 14:52) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Bilanț tragic "

Un inginer de pe feribotul scufundat vineri a fost găsit în viață. Bărbatul s-a baricadat în camera motoarelor și a găsit o așa-numită pungă de aer, un loc unde a reușit să-și tină capul deasupra apei. Scufundătorii au fost alertați după ce au auzit ciocăneli în peretele feribotului.

Bărbatul este în stare gravă, dar salvarea lui este văzută ca un adevărat miracol în mijlocul unei situații care este mai mult o căutare de cadavre.

Tropista Temi, voluntar al Crucii Roșii: "De azi dimineaţă am recuperat peste 58 de cadavre. Deopotrivă copii şi adulţi. Din cauza forfotei de aici, nu am putut să facem un calcul exact."

Potrivit cifrelor oficiale, până acum au fost recuperate 207 cadavre. Cele mai mari eforturi se fac acum pentru identificarea victimelor. O ]ngrijorare o reprezintă și riscul de boli. Armata a fost trimisă să ajute la recuperarea morților și la săparea de gropi.

Alex Makuku, ofițer în armata tanzaniană: "Am venit din cauza acestei tragedii şi a numărului mare vieţi pierdute. Ajutăm la operaţiunile de salvare şi la recuperarea cadavrelor pentru înmormântare."

Feribotul scufundat vineri era supraaglomerat, potrivit unor raporte de patru ori peste capacitate. Ambarcațiunea s-a scufundat la mai puțin de 50 de metri de mal, atunci când mulți pasager s-au mutat pe partea pe unde urmau să coboare și au dezechilibrat vasul. Președintele țării a orodonat arestarea tuturor celor care se ocupă de administrarea feribotului și a decretat patru zile de doliu național.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI