Bilanț coronavirus în China: 636 de morți și peste 30.000 de cazuri de infectare. La nivel internațional, virusul a fost confirmat în 30 de țări

7 februarie 2020, 08:21

Încă 73 de oameni au murit în China de pneumonie virală în ultimele 24 de ore.

Potrivit celui mai recent bilanț oficial, numărul deceselor a ajuns la 636. Printre acestea se numără și un medic oftalmolog, care în decembrie a fost primul ce avertiza că a apărut un nou virus. La acea oră a fost luat de poliție și acuzat că răspândește zvonuri. O luna mai târziu însă, era infectat, iar acum a murit.

Anunțul morții sale s-a transmis cu rapiditate în toată China, unde mulți îl văd ca pe un erou și critică aspru autoritățile pentru tratamentul la care l-au supus.

Medicul a murit chiar la Wuhan, unde vineri s-a deschis al doilea spital construit în timp record pentru această criză. Lucrările au început pe 27 ianurie.

La nivel internațional, virusul a fost confirmat în 30 de țări.

În Japonia, pe vasul de croazieră aflat în carantină, numărul îmbolnăvirilor s-a triplat și a ajuns la 61. La bord sunt aproape 4 mii de oameni, printre care și 17 români – 2 turiști și 15 membri ai echipajului.

Președintele Chinei a făcut în ultimele ore un maraton diplomatic telefonic pentru a-și asigura omologii că țara sa va invinge epidemia. Printre cei cu care a vorbit s-a numărat și președintele Trump, pe care l-a rugat să gestioneze criza cu responsabilitate și calm.

Anterior, autoritățile chineze i-au criticat pe americani că seamănă panică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite