BIENALA ALBASTRĂ | O lună de artă vizuală la Brașov. 400 de artiști expun în galerii, muzee, monumente istorice și spații neconvenționale

De azi, Brașovul a devenit o imensă galerie de artă, în care pot fi admirate peste o mie de opere realizate de 400 de artiști din țară și din străinătate. A început Bienala Albastră Sau Bienala Internațională de Artă Vizuală. Printre exponate se regăsesc și lucrări de avangardă sau suprarealiste. Expozițiile sunt amenajate în aproape toate spațiile de cultură din municipiul Brașov, dar și în Codlea, Feldioara și Făgăraș.

01 Octombrie 2023, 20:31 (actualizat 01 Octombrie 2023, 20:54) Știrile TVR |

Evenimentul valorifică creațiile artiștilor vizuali din medii diverse - printre care pictură, sculptură, grafică, artă textilă, video-art, dar și alte tehnici mixte, cu care iubitorii de artă vor interacționa, în cadrul expozițiilor.

24 de locuri din Brașov și din zona metropolitană s au transformat în galerii artistice. Muzeele, teatrele, filarmonica, Primăria sau monumentele istorice din Brașov, Codlea, Feldioara sau Făgăraș își așteaptă vizitatorii. Publicul are acces gratuit la expoziții de artă, dar și la evenimentele culturale.

Sculpturile corpurilor umane hiper-realiste și supradimensionate, realizate din gel siliconic de artistul Virgilius Moldovan, crează impresii puternice vizitatorilor de la Centrul Cultural Apollonia.

Instalații artistice de mari dimensiuni pot fi văzute pe mai multe străzi din Brașov.

Vor fi și întâlniri cu artiștii, tururi ghidate, recitaluri, lansări de carte, dezbateri culturale, ateliere educative, până în 5 noiembrie. Titlul temei din acest an este OXIMORON, prin care se atrage atenția asupra contradicțiilor sociale care se manifestă în perioada pe care o trăim.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI