Bielorusa Arina Sabalenka, nr. 2 mondial al tenisului feminin: Nu susțin războiul, nu-l susțin pe Aleksandr Lukaşenko

Arina Sabalenka
Arina Sabalenka
6 iunie 2023, 18:05

„Eu nu vreau ca ţara mea să fie implicată în niciun conflict, eu nu susţin războiul. Nu susţin războiul, adică nu-l susţin pe Aleksandr Lukaşenko (preşedintele Bearusului – n. r.)”, a afirmat Sabalenka într-o conferinţă de presă după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina în sferturi de finală la Roland Garros.

Sabalenka nu a participat la cele două conferinţe de presă anterioare, săptămâna trecută, invocând motive de sănătate mintală şi spunând că nu se simţea în siguranţă după ce a fost întrebată cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Sabalenka s-a calificat marţi în semifinale la Roland Garros după ce a trecut de Elina Svitolina (Ucraina), în două seturi, 6-4, 6-4. La finalul meciului, Arina Sabalenka a așteptat-o la fileu pe ucraineancă să dea mâna cu ea, dar Svitolina s-a îndreptat direct spre banca ei, ceea ce a atras huiduielile publicului.

Dintre jucătorii de tensi ruși și bieloruși, doar Daria Kasatkina (Rusia, nr. 9 mondial) s-a exprimat clar împotriva agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite