Biden, discurs impresionant la finalul vizitei în Polonia

27 martie 2022, 14:28

Un discurs simbolic, cu referiri la mesaje ale Papei Ioan Paul al II-lea, la sancțiunile adoptate de comunitatea internațională împotriva Rusiei, la lupta dintre democrație și autocrație. „Vladimir Putin nu trebuie să rămână la putere”, a spus liderul american, care a avut un mesaj şi pentru poporul rus.

„Să nu vă fie teamă!” –  acesta a fost începutul discursului lui  Joe Biden în fața unui auditoriu polonez și ucrainean la Varșovia, o trimitere la mesajul Papei Ioan Paul al II din 1978 către Uniunea Sovietică.

Un discurs cu elemente simbolice, emoționale, retorice, cu mesaje directe către Ucraina și Europa, către poporul rus și Vladimir Puțin, avertizat să nu înainteze niciun centimetru pe teritoriul NATO.  Un discurs asumat, pe un ton răspicat, un omagiu adus rezistenței anticomuniste, libertății și democrației în lupta cu sistemul autoritar, credinței care străbate în întuneric.

Joe Biden s-a referit și la copii refugiați care l-au întrebat cu lacrimi în ochi dacă părinții lor sunt în siguranță. Testul acestui moment este testul tuturor timpurilor, a apreciat liderul american, care a dat garanții că SUA sunt alături de Ucraina.

„Acest război este deja un eșec strategic pentru Rusia. Poporul rus nu este inamicul nostru”, a spus Joe Biden, care a avut un mesaj direct pentru Vladimir Puțin. „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”.
Un oficial de la Casa Albă a precizat ulterior că  președintele Joe Biden nu a făcut apel la o schimbare de regim în Rusia.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite