SUA vor livra gaz lichefiat în Europa. Biden, la Bruxelles: Azi am hotărât un plan în lucru pentru un viitor sigur și verde. Reducerea dependenței Europei de gazul rusesc și reducerea cererii de gaz per total

Joe Biden
Joe Biden
25 martie 2022, 11:11

Azi am hotărât un plan, în lucru, pentru a accelera progresul către un viitor sigur și verde. Avem în vedere două chestiuni de bază – să ajutam Europa să reducă dependența de gazul rusesc, cât se poate de repede și al doilea element să reducem cererea de gaz per total pentru Europa, a spus Joe Biden într-o conferință comună de presă cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Biden a mai anunțat că SUA vor lucra pentru a asigura cererile de gaz natural lichefiat pentru acest an, pentru Europa – 15 miliarde de metri cubi.

Vom construi infrastructura pentru un viitor rezilient și sigur al energiei, vizăm un viitor cu zero emisii, a subliniat Joe Biden.

Vom crea o echipă comună pentru a implementa aceste schimbări, care va fi condusă de oameni din echipa Casei Albe și a Comisiei Europene. Știu că eliminarea gazului rusesc va costa Europa, dar este lucrul corect de făcut din punct de vedere moral, a transmis președintele SUA.

Acordul semnat între UE și SUA prevede livrarea în  Europa a minimum 15 miliarde metri cubi de gaze din SUA până la finalul acestui an și a minimum 50 miliarde metri cubi anual în anii următori, până în 2030.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă