Bicicliștii rămân fără piste noi. Programul de construcție a pistelor, fără buget pe anul acesta

30 ianuarie 2018, 23:11

Vremea frumoasă, ca de primăvară, îi încurajează pe mulți bucureșteni să meargă la serviciu sau doar la plimbare cu bicicleta. O alegere care nu de puține ori este o cursă periculoasă, cu obstacole.

Puținele piste pentru biciclete din centru sunt vânate și de șoferi.

Pistele ar trebui amenajate de Administrația Fondului pentru Mediu, care are şi un program dedicat încă din 2011. Investițiile ar trebui să se facă din taxele de mediu, dar benzile tot întârzie să apară. În 2018, bugetul este zero la acest capitol.

„Programul de realizare a pistelor pentru bicicliști nu este o prioritate anul aceasta, susțin surse din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu”, relatează Cătălin Deacu, jurnalist TVR.

Fondul de Mediu este mai mic cu 30% decât anul trecut – doar 90 de milioane de euro. Din acești bani sunt finanțate și alte programe, precum Rabla sau Casa Verde.

Banii sunt tot mai puţini după eliminarea timbrului de mediu pentru mașini.

Primăria Capitalei pregătește un studiu de fezabilitate de peste 150.000 de euro pentru construcția a 4 piste pentru bicicliști. Continuă și programul prin care acordă tichete de 500 de lei pentru cumpărarea de biciclete.

Planul de mobilitate urbană, document strategic după care sunt dezvoltate transporturile în București, prevede construcția a 490 de kilometri de piste pentru biciclete până în 2030.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite