Bicicleta – soluția pentru deplasarea la serviciu în vreme de pandemie. Se evită mijloacele de transport în comun, se respectă distanțarea socială

30 aprilie 2020, 21:22

Pista de bicicliști de la Palatul Parlamentului a fost desființată acum, însă este celebră printre bicicliști din cauza unui copac care se află chiar pe mijlocul ei.

Bicicliștii s-au bucurat când au aflat că stilul lor de deplasare prin oraș este acum susţinut inclusiv de Ministerul Sănătății, care recomandă ca bicicletele şi trotinetele să fie folosite mai mult decât autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele.

Dar tot bicicliştii se plâng că, de fapt, nu au pe unde merge în siguranţă.

Specialiștii în mobilitate urbană spun că Bucureștiul ar trebui să adopte regulile folosite în Berlin sau Milano. Acolo au fost făcute piste temporare și străzi întregi au fost lăsate doar pentru bicicliști.

În București erau 21 de piste pentru biciclete și trotinete, însă cele mai multe erau improprii, așa că au fost desființate.

Au rămas doar două, de fapt: pe Calea Victoriei și pe bulevardele Kiseleff și Aviatorilor.

Invitată la Tema Zilei, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a indicat că instituția pe care o conduce a aplicat pentru un proiect la Fondul de Mediu pentru realizarea cât mai multor circuite de biciclete, în valoare de 10 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite