Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul în ultramaratonul „6633 Arctic Ultra”

8 martie 2019, 14:28

„Plecăm mai încet şi mai chibzuit. (…) Pentru mine cursa începe după 24 de ore”, a spus Avram Iancu pe o înregistrare video de la startul din Eagle Plains, postată pe pagina sa de socializare.

Cei 15 sportivi înscriși în cursa de 617 kilometri, dintre care trei sunt femei, vor trebui să străbată un traseu caracterizat de condiții extreme, fiind expuși la temperaturi care pot coborî până la minus 50 de grade Celsius.

Avram Iancu se află pentru a doua oară la startul ultramaratonului de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa la numai o zi din cauza unei dureri puternice apărută la gamba piciorului drept.

„În acest an voi aborda cursa mult mai simplu, voi pleca mai încet și voi aborda totul în ritmul meu, fără să mă intereseze ceea ce fac alți concurenți. Îmi voi urma drumul meu. Sunt antrenat mult mai bine, mă simt motivat şi am deja experiență. Mă întorc să termin o cursă pe care am început-o”, a declarat, la plecarea spre Canada, Avram Iancu.

Avram Iancu este cunoscut pentru performanțele prin care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi apoi întreg cursul Dunării, unde a înotat 2.860 de kilometri, în vara anului 2017.

Lista continuă cu traversarea înot a Mării Negre, în toamna anului trecut. Atunci, Iancu a înotat 680 de kilometri, de-a lungul țărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite