Biblioteca Metropolitană București, o lume, o stare de spirit, un loc cu oameni deosebiți

Acolo unde apar oameni deosebiți, spațiul se transformă într-un loc luminos, curat, aerisit, îmbietor, într-un loc în care ai gânduri bune, te simți cuprins de pace, frumusețe și înțelepciune. Da, da pentru că angajașii singurei biblioteci de stat din București asta au reușit să facă. Un reportaj de Maria Buruiană Smarandache.

12 Iunie 2019, 12:14 (actualizat 12 Iunie 2019, 12:33) |
Biblioteca metropolitană
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Trecem zilnic pe lângă locuri care nu ne interesează. Suntem prinși în lumea noastră și credem că gândurile și ideile noastre sunt cele mai bune. Un bloc comun din centrul Bucureștiului. La parter geamurile uşor fumurii pot ascunde orice. Dacă am avea curiozitatea să intrăm, am descoperi o lume, o stare de spirit care se poate traduce în  trei cuvinte: comunitate, veselie, poveste. Într-un singur cuvânt, „spiritul” bibliotecilor de stat din Capitală.

Vorbim de un lanţ de biblioteci sau filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, 34 la număr. Cel puțin un miliard de volume: cărţi pentru copii, tineret, literatură străină.

Atât înscrierea, cât și accesul la toate serviciile instituției sunt gratuite.

Copiii vin zilnic la bibliotecă să împrumute cărți, să-și facă temele sau să se joace inteligent la ateliere de toate felurile. Dar preferatele lor rămân cercurile de lectură.

Puțini sunt aceia care cunosc povestea teatrului Licurici. Singurul teatru de păpuși din cadrul unei biblioteci metropolitane, unicul care îmbină poveștile citite copiilor, cu jocul păpușilor. Bibliotecarii sunt cei care dau viaţă teatrului.

Cu o tradiție de mai bine de 40 de ani, Teatrul Licurici a bucurat multe generații de copii care au avut curiozitatea să-i  treacă pragul.

În prezent, Teatrul Licurici face mai mult decât atat: aduce zâmbete copiilor din Spitalul Victor Gomoiu.

Poveștile sunt cele care ne dau forţa să mergem mai departe. Ele ne aduc lângă noi oameni cu care putem vorbi şi pe care, chiar dacă îi găsim doar între paginile unei cărţi, îi simţim aproape.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 18°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 21°C 19°C
BRASOV 19°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI